woensdag 5 juni 2013

Dirk Bracke viert 20 jaar schrijverschap

Eén van de bekendste en populairste Vlaamse jeugdauteurs, Dirk Bracke, vierde op 4 juni zijn zestigste verjaardag. In 2013 viert hij daarnaast ook nog eens 20 jaar schrijverschap.

Bij de critici ligt Dirk Bracke niet altijd goed, maar door zijn lezers wordt hij op erg gewaardeerd. Zijn carrière begon in 1987 met het schrijven van Vlaamse Filmpjes. In 1993 verscheen zijn eerste jeugdboek: 'Steen' ging over een jonge jager die in de ijstijd leeft. Met zijn tweede boek, 'Blauw is bitter' (1994), sloeg hij echter een heel andere weg in en vertelde hij over kinderprostitutie op de Filipijnen.

Die weg van actuele, maatschappelijke thema’s en controversiële onderwerpen volgt hij tot vandaag.  Dertigers van nu kennen ongetwijfeld nog 'Het uur nul' of 'Stillelippen' (1999), aangrijpende verhalen over aids, doofheid en drugs. In de loop der jaren schreef Bracke over incest, verslavingen, straatbendes… 'Under construction', dat later dit jaar verschijnt, zal over transgenders gaan.

Ook iets lezen van Dirk Bracke? Je vindt zijn boeken op het rak van de jongerenromans. Of neem alvast een kijkje in de catalogus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten