dinsdag 25 juni 2013

De bib voorspelt een spannende zomer

Wou je liever dat we je een warme zomer voorspelden? Dat kan ook, want je zult het weer warm krijgen deze zomer. Met het juiste boek in je valies of op de ligzetel zal het zweet je uitbreken, zul je je hart in de keel voelen kloppen!

Een zomer met veel zon, warme temperaturen en koele drankjes op een terras… kunnen we je niet beloven, al wensen we je het wel van harte toe. Wat we wel met zekerheid kunnen voorspellen, is dat deze zomer spannend wordt.

Moorden dicht bij huis

Je leest graag Aspe of Deflo maar hebt alles van hen al gelezen? Waarom dan niet eens Michael Berg geprobeerd? Michael Berg won eind mei de Gouden Strop voor zijn thriller Nacht in Parijs. Vorig jaar won de Vlaming Bram Dehouck zelfs twee prijzen voor Een zomer zonder slaap. Andere thrillerschrijvers in het Nederlands zijn o.a. Patrick De Bruyn, Bavo Dhooge en Bob Van Laerhoven.

Of in het hoge Noorden

Heb je wel iets met Scandinavië? Je hebt alles al gelezen van Henning Mankell, Liza Marklund, Karin Fossum? Gelukkig is de voorraad thrillerschrijvers in het Noorden van Europa bijna onuitputtelijk. Alternatieven zijn er dan ook genoeg: Viveca Sten, Hakan Ostlundh, Lars Kepler, Camilla Läckberg, Kristina Ohlsson, Hakan Nesser… te veel om op te noemen!

Over de grote plas

Onlangs is de nieuwste van Karin Slaughter verschenen, zeker een aanrader als je het in de VS wil zoeken. Ongelooflijk spannend, en dan ook vaak uitgeleend… Gelukkig is ook Karin Slaughter niet alleen: waarom lees je niet eens iets van Lisa Gardner, Tess Gerritsen, Jeffery Deaver, Dan Brown, Michael Connelly?

Over het Kanaal

Het genre van de detectiveroman moet wel bijna in Groot-Brittannië ontstaan zijn. Sherlock Holmes, Hercule Poirot, Inspector Morse en Miss Marple behoren tot de klassiekers. Maar ook nu wordt over het Kanaal nog heel veel spannends geschreven. Peter James, Ruth Rendell, Peter Robinson, Val McDermid en vele anderen komen ook nu nog regelmatig met pareltjes van detectiveromans op de proppen.

En zelfs bij God in Frankrijk!

En als je dacht dat thrillerschrijven aan schrijvers in Germaanse talen is voorbehouden, dan heb je het verkeerd voor! Fred Vargas is al lang een grote naam in Frankrijk, en ook Franck Thilliez schrijft boeken die je moeilijk weg kunt leggen. Voor wie het liefst in de taal van Molière leest, is Maxime Chattam een aanrader: we hebben een aantal van zijn boeken in het Frans.

Met de teletijdmachine

Dan hebben we het nog niet eens gehad over het genre van de historische thriller, dat aan een opmars bezig is. Philip Kerr legt zich met zijn detectives toe op de periode voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Ga je liever wat verder terug in de tijd? Dan kunnen we je van harte C.J. Sansom aanbevelen, die zijn personages bloed laat vergieten in de tijd van Hendrik VIII.

Verkies je spanning om te ontspannen tijdens de vakantie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Bekijk de thematafels of snuister op het rek.

Spannende boeken kan je het hele jaar door lezen, maar vooral in de zomermaanden vliegen ze als zoete broodjes de deur uit. Kom dus zeker tijdig je vakantielectuur kiezen in de bib of op de bibus.

Thrillerlezers verwennen

Traditiegetrouw worden thrillerlezers in de zomermaanden in de watten gelegd. Er verschijnen veel nieuwe thrillers, dus je kan met spannend nieuw leesvoer in je koffer op reis vertrekken. En dit jaar sprak Cobra.be met twee bekende thrillerschrijvers: de Amerikaanse Karin Slaughter en de Noor Jo Nesbo.

Je vindt beide interviews op de website van Cobra:Geen opmerkingen:

Een reactie posten