maandag 9 september 2013

Week van de geletterdheid

Van 6 tot 13 september organiseren de 13 Centra voor Basiseducatie, Wablieft en Vocvo de 3e editie van de Week van de geletterdheid. Gedurende een hele week benadrukken deze organisaties het belang van geletterdheid. Want 1 op 7 Vlamingen is nog steeds laaggeletterd. Zij hebben niet de nodige basis in taal, rekenen, ICT en sociale vaardigheden om zelfstandig te functioneren en participeren in de maatschappij.

Makkelijk lezen in de bib

Laaggeletterden kunnen al sinds jaar en dag in de Centra voor Basiseducatie terecht. Maar ook in de bib! Wij bieden een collectie boeken aan voor mensen die niet zo goed of niet zo snel kunnen lezen. Dit zijn makkelijk-lezen boeken. Makkelijk lezen is er voor jongeren én volwassenen.
Het zijn leuke, spannende boeken of bekende verhalen.

Deze boeken krijgen een eigen plaats in de bib: ze staan samen op het rek "Makkelijk lezen".

Maar de bib heeft niet alleen boeken…er zijn ook kranten en tijdschriften.
Voor wie moeilijk leest is er de krant Wablieft. Daarin wordt elke week het belangrijkste nieuws van de week op een duidelijke, eenvoudige manier uitgelegd. Je vindt de krant Wablieft bij de makkelijk-lezen boeken.


Verhalen die je niet moet lezen

Lees je niet zo graag en luister je liever naar een verhaal, dan kan je een luisterboek meenemen.
Een luisterboek is een cd waarop een verhaal wordt voorgelezen, soms door de schrijver zelf!
Zo kan je naar verhalen luisteren op het moment dat je er zin in hebt.
Luisterboeken zijn er voor jongeren en volwassenen, met verhalen over liefde, waargebeurde verhalen, verhalen over vroeger, detectives…
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten