maandag 16 september 2013

Film 'The broken circle breakdown' wint 8 Ensors

Op het Filmfestival van Oostende heeft de Vlaamse film The Broken Circle Breakdown van Felix Van Groeningen maar liefst acht Ensors gewonnen. De filmprijzen werden uitgereikt op de slotavond van het fimfestival.

‘The Broken Circle Breakdown’ was genomineerd voor tien beeldjes. Naast de prijs voor Beste Film won de film ook in de categorie Beste Regisseur, Beste Actrice in een hoofdrol, Beste Muziek, Beste Director of photography, Beste Montage, Beste Kostuum en Beste Art Direction en Industry Award.

Offline, het regiedebuut van Peter Monsaert, nam drie Ensors mee naar huis, onder andere die voor Beste Scenario. Little Black Spiders, de openingsfilm van het festival in 2012, moest tevreden zijn met één Ensor. De film had nochtans elf nominaties gekregen, één meer dan ‘The Broken Circle Breakdown’, maar uiteindelijk ging enkel de Ensor voor Beste Debuut (Charlotte De Bruyne) naar de film van Patrice Toye.

Ook Brasserie Romantiek (Beste Actrice in bijrol) en ‘Tango Libre (Beste Coproductie) kregen een prijs. Bart De Pauw zat de jury voor.

Al deze prijswinnaars vind je in de bib!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten