donderdag 19 september 2013

Graphic novels in de kijker


In het Brusselse Stripmuseum is een retrospectieve geopend rond de Amerikaan Will Eisner, een van de grootmeesters van het beeldverhaal van de twintigste eeuw. De New Yorkse jood staat bekend als de vader van de graphic novel. Zwaar tegen zijn zin schiep hij ook een soort geüniformeerde superheld, The Spirit.

Toen Will Eisner in 2005 op 88-jarige leeftijd de geest gaf, was de stripwereld in diepe rouw. Zijn hele leven had de in New York geboren en getogen stripauteur getracht de betere strip af te leveren. Met succes. Nu nog wordt hij beschouwd als de grondlegger van de zogenaamde graphic novel, een genre dat meer literair van toon is, dat diepliggende verhalen vertelt en mensen van vlees, bloed en vooral emoties opvoert.Graphic novels in de bib

Ben je geïnteresseerd in strips en graphic novels? Loop dan eens langs de rekken met strips in de bib. We hebben een collectie van meer dan 300 graphic novels, waaronder één van Will Eisner: Fagin de jood.

De retrospectieve vindt plaats van 17 september 2013 tot 2 maart 2014 in het  Belgisch Stripcentrum / Stripmuseum Brussel, Zandstraat 20, 1000 Brussel.Geen opmerkingen:

Een reactie posten