woensdag 29 mei 2013

Vier Vlaamse films genomineerd op Portugees filmfestival

Vier Vlaamse speelfilms zijn dit jaar geselecteerd voor deelname in de verschillende competities van het 29ste Festroia International Film Festival in Setubal, Portugal. Dat maakte het Vlaams Audiovisueel Fonds woensdag bekend. Het festival in Setubal loopt van 7 tot 16 juni en organiseert ook een ‘focus op de Belgische film’.

Competitie

De Vlaamse films ‘Brasserie Romantiek’, ‘The Broken Circle Breakdown’, ‘Offline’ en ‘Tot altijd’ doen mee aan de competitie en maken dus kans op een prijs.. De eerste twee werden opgenomen in de officiĆ«le selectie en zijn zo in de running voor een zilveren of gouden ‘Dolphin Award’. ‘Offline’ wordt vertoond binnen het competitieve First Works-programma en ‘Tot altijd’ dingt mee naar een prijs binnen de categorie ‘Man and His Environment’.

Belgische film in de kijker

De focus van het festival op de Belgische film brengt een aangepast programma aan speelfilms en korte films en een hommage aan acteur Jan Decleir, via de vertoning van ‘Daens’, ‘Firmin’, ‘De zaak Alzheimer’ en ‘Smoorverliefd’. Er is ook een showcase met onder meer Erik Van Looys ‘Loft’, Felix van Groeningens ’De Helaasheid der Dingen’, Hans Van Nuffels ‘Adem’, MichaĆ«l R. Roskams ‘Rundskop’ en ‘Hasta la Vista’ van Geoffrey Enthoven.

Zin gekregen in een avondje Vlaamse film?

Bijna al de hier genoemde Vlaamse films vind je bij ons op dvd. Een paar andere, zoals Brasserie Romantiek en The broken circle breakdown, zijn nog in bestelling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten