dinsdag 8 januari 2013

Lezen over Zwevegem


Je hebt het weleens over de tijd van toen? Toen Nelly nog café hield in De Kaai en je daar tot een gat in de nacht zat te kaarten? Je luistert graag als je buurman of je grootmoeder het weer eens over vroeger hebben?

De fabriek van Bekaert in de Bekaertstraat ligt ondertussen tegen de vlakte, maar je zult wel even aan het nieuwe uitzicht moeten wennen, en de naam van de straat zal nog een hele tijd aan Bekaert herinneren.


Ons de tijd van toen herinneren, daar zijn we in de bib ook goed in. Gelukkig moeten wij daarvoor niet op ons eigen geheugen vertrouwen! Wij hebben daar een heel rek met boeken, video’s, dvd’s en tijdschriften voor. Je vindt het aan het begin van de leeszaal, vlakbij de balie. Het is de plek waar het Groot-Zwevegemse verleden blijft leven in de bib: van de boeken van Alberik Ovaere tot die van Jan Deloof, van fotoboeken met oude dorpsgezichten tot boeken over dialect: als je de verscheidenheid aan boeken ziet, weet je dat Zwevegem een plek is die leeft. Ook in de bibus is er hiervoor een plaatsje voorzien bij de informatieve boeken.

Meer weten over deze collectie? Het beste dat je kan doen, is ter plekke eens een kijkje komen nemen. Lees het artikel in Infopunt van deze maand (p.18-19) als je nu meteen al je nieuwsgierigheid wilt bevredigen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten