woensdag 9 januari 2013

De Gouden Boekenuil zoekt lezers


Help Bent Van Looy een handje!

Bent Van Looy, zanger en frontman van Das Pop, is dit jaar de voorzitter van lezersjury van de Gouden Boekenuil. Hij is op zoek naar honderd lezers die samen met hem zullen beslissen wie op 4 mei de Prijs van de Lezersjury wint.


De honderd lezers lezen de vijf boeken op de shortlist en kiezen daaruit hun favoriet. De Prijs van de Lezersjury is 2.500 euro waard.

Wil je graag deel uitmaken van de lezersjury, stel dan voor 7 februari je kandidatuur op de website van de gouden boekenuil.

Welke vijf boeken de juryleden zullen moeten lezen, is nog niet geweten. De vakjury, met Radio 1-boekenvrouw Friedl' Lesage als voorzitter, maakt eind januari eerst een longlist van twintig kanshebbers bekend. Eind februari wordt die gereduceerd tot een shortlist van vijf.

Prijs

De Gouden Boekenuil, de opvolger van de Gouden Uil, werd voor het eerst uitgereikt in 2012. Hij bekroont het beste Nederlandstalige werk (literaire fictie of literaire non-fictie) van een Vlaamse of Nederlandse auteur. Hij is goed voor 25.000 euro en wordt op 4 mei uitgereikt in de Vooruit in Gent. Vorig jaar won de Grieks-Nederlandse schrijver David Pefko de Gouden Boekenuil met zijn roman 'Het voorseizoen'. De prijs van de Lezersjury ging naar 'Grip' van de Nederlandse auteur Stephan Enter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten