vrijdag 23 november 2012

Literatuurtips op het internet

Lees je wel eens een boek?
Ben je een verstokte lezer?
Of verslind je boeken?

Wat ook op jou van toepassing is, je bent weleens op zoek naar inspiratie voor het volgende te lezen boek? Je krijgt tips van vrienden en vriendinnen, je snuffelt tussen de teruggebrachte boeken in de bib... en je neemt ook een kijkje op het internet!

In de bib ontdekten wij onlangs 2 websites die we je graag aanraden als bron van informatie en inspiratie bij de keuze van een boek: Leesmenu en Recyclezer

 

Lees me nu

Leesmenu is een site van en voor boekenwurmen. Lezers zoals jij en ik schrijven recensies over boeken. Om het in hun eigen woorden te zeggen:

"Onder het motto 'als je niets positiefs te zeggen hebt, dan zeg je maar beter niks' verzamelen wij voor u enkel de crème de la crème van de binnen- en (vooral) buitenlandse literatuur – romans om duimen en vingers bij af te likken, verhalen die smaken naar meer, en schrijvers die de heerlijkste zinnen klaarstomen. Boeken die veel zeggen, maar bovenal: 'Lees me. Nu.'
We besteden bijzondere aandacht aan boeken in andere talen, al dan niet in vertaling."

Je kan je bij leesmenu inschrijven op de nieuwsbrief, zo blijf je steeds op de hoogte!

Recyclezer

Er zijn van die boeken die je ooit eens moet lezen, zelfs al staan ze al jaren te zwijgen in je kast. Literair journalist Dirk Leyman is de Recyclezer van Cobra.be, hij gidst je door het land van de al dan niet terecht vergeten literatuurklassiekers. Hij haalt er elke maand één van onder het stof. En je kunt online meepraten.

Momenteel leest Recyclezer De avonturen van Alice in wonderland. Haal het boek in de bib, lees mee en wissel online van gedachten.

Zelf ook tips?

Heb je zelf ook tips voor ons en andere lezers? Ken je ook een goede website over literatuur, of heb je zelf een goed boek gelezen dat je graag wilt aanbevelen? Laat het ons dan weten, via een reactie op dit bericht, een berichtje op facebook, een mailtje aan de bib... We kijken al uit naar je reactie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten