dinsdag 6 november 2012

Literair nieuws

Er is de laatste week een en ander gebeurd op literair gebied. Dat het boekenbeurs is, kan u niet ontgaan zijn. En omdat u ook voor de rest weer helemaal mee zou zijn, bieden we hier een overzicht:
  • Nederlandse schrijver Bernlef overleden
  • Louis Van Dievel wint Hercule Poirotprijs
  • Chinees-Belgische schrijfster Han Suyin overleden

Nederlandse schrijver Bernlef overleden

Op 29 oktober overleed de Nederlandse schrijver J. Bernlef (pseudoniem van Hendrik Jan Marsman). Hij werd 75 jaar. Het geheugen was een belangrijk thema in zijn werk. Het boek Hersenschimmen, zijn bekendste werk, beschrijft het proces van het dementeren vanuit de verteller Maarten Klein.


Louis Van Dievel wint Hercule Poirotprijs

Op 30 oktober 2012 werd de Hercule Poirotprijs, een erkenning voor de beste Vlaamse thriller, uitgereikt aan Louis Van Dievel voor zijn roman Hof van assisen. De bekende Schotse thrillerauteur Philip Kerr reikte de prijs uit.
 

Chinees-Belgische schrijfster Han Suyin overleden

Han Suyin is een schrijfster van Chinees-Belgische afkomst. Ze was 95 jaar oud en overleed op 2 november in Lausanne. Haar vader was een in België opgeleide Chinese ingenieur, haar moeder een Belgische. Ze schreef in het Chinees, het Engels en het Frans. In de bib vind je één boek van haar, China in 2001.Geen opmerkingen:

Een reactie posten