dinsdag 18 september 2012

Vlaamse films vallen in de prijzen

Geen sant in eigen land? Voor de Vlaamse films Tot altijdGroenten uit Balen en Hasta la vista ging deze waarheid zaterdag in Oostende in elk geval niet op. In het Kursaal werden toen de Vlaamse Filmprijzen of Ensors uitgereikt.

Tot altijd  van Nic Balthazar won de prijs voor de Beste Film. Acteur Geert Van Rampelbergh werd bekroond tot beste acteur voor zijn vertolking in Tot altijd. Geen twee zonder drie, want ook de prijs voor de beste montage ging naar deze film.

Voor zijn rol in Hasta la vista sleepte Tom Audenaert de prijs voor het beste debuut in de wacht. Daarnaast won deze film ook de prijs voor het beste scenario (van de hand van Pierre De Clercq).

De film Groenten uit Balen dook ook herhaaldelijk aan de prijzentafel op. De acteurs Evelien Bosmans, Lucas Van Den Eynde wonnen de prijs voor respectievelijk beste actrice in een hoofdrol, beste acteur in een bijrol en beste actrice in een bijrol.

Je wilt deze films zelf ook wel eens zien? Goed nieuws, Hasta la vista, Groenten uit Balen  en Tot altijd vind je in onze collectie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten