woensdag 13 juni 2012

Maak reclame voor Leonard Nolens en win een iPad

Ben je tussen 16 en 21 jaar? Houd je van poëzie en ben je creatief? Dan is deze wedstrijd iets voor jou! De Nederlandse Taalunie schrijft een wedstrijd uit rond de Vlaamse dichter Leonard Nolens, laureaat van de Prijs der Nederlandse Letteren 2012. Onder meer de Vlaamse televisiemaker Lieven Scheire daagt deelnemers uit om een reclamecampagne te maken rond Nolens.
De Nederlandse zanger Spinvis roept jongeren tussen 16 en 21 jaar op een lied te maken op een tekst van Nolens. De hofmaarschalk van de Nederlandse koningin Beatrix verwacht een brief van de deelnemers van de wedstrijd. De opdrachten staan op de website www.prijsderletteren.org/jongeren. Leerkrachten Nederlands die hun leerlingen willen begeleiden, vinden op de website lessuggesties bij gedichten van Leonard Nolens.

De winnaars krijgen van koningin Beatrix een uitnodiging voor de uitreiking van de prijs. Voor de hoofdwinnaar is er bovendien een iPad met werk van alle laureaten van de driejaarlijkse Prijs der Nederlandse Letteren, de belangrijkste literaire onderscheiding van het Nederlandse taalgebied.

De inzendingen worden verwacht tot 1 oktober. Vanaf 2 oktober staan ze online en kan iedereen een stem uitbrengen.

Nog inspiratie nodig? Lees eerst nog een bundel van Leonard Nolens
Online enkele gedichten lezen kan ook


Geen opmerkingen:

Een reactie posten