vrijdag 1 juni 2012

Bram Dehouck wint opnieuw Gouden Strop

De Vlaamse auteur Bram Dehouck heeft voor de tweede keer De Gouden Strop gewonnen, de jaarlijkse prijs voor het beste spannende Nederlandstalige boek. Hij wint de prijs voor zijn thriller Een zomer zonder slaap. Dehouck kreeg De Gouden Strop in Amsterdam uitgereikt tijdens de openingsavond van de Maand van het Spannende Boek.

Dehouck won de prijs ook in 2010, toen voor zijn debuutroman De minzame moordenaar. De Gouden Strop levert hem 10.000 euro en een sculptuur van beeldhouwer Marianne van den Heuvel op.

Een zomer zonder slaap 'is een prachtig boek, een verademing', stelde de jury. Dehouck heeft nog maar twee misdaadromans geschreven, en die zijn beide in de prijzen gevallen, wat bijzonder knap is.


Voor De Gouden Strop waren nog vier andere boeken genomineerd: Volmaakte verdwijning van Derwent Christmas, Blauwe sneeuw van Nellie Mandel, De vriend van Charles den Tex en De vuurwerkramp van Harmen Saliger, door Peter de Zwaan.

Debutant Kevin Valgaeren
De Schaduwprijs, de bekroning voor het beste spannende debuut, gaat ook naar een Vlaming: Kevin Valgaeren met De ziener.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten