dinsdag 5 juni 2012

Ik zoek een goed boek

Denk jij dat ook weleens? Dan ben je niet alleen. Het is een vraag die we in de bib heel vaak horen.

Een goed boek is niet altijd een goed boek.

Wat ik heb verslonden, leg jij misschien al na het eerste hoofdstuk weg.
Gelukkig is er hulp te vinden op de digitale snelweg. Stichting Lezen heeft 2 websites ontwikkeld: Iedereen Leest voor volwassenen, Boekenzoeker voor kinderen en jongeren.

 

Iedereen leest

Op de website www.iedereenleest.be vind je duizenden boeken. Je zoekt er in categorie├źn als historische romans, thrillers, reisverhalen... Dezelfde genres die je ook in de bib terugvindt op de boeken. Maar je kunt ook zoeken op 'stemmingen', wat vaak onverwachte resultaten oplevert. Voel je je vandaag een beetje dromerig? Of eerder mysterieus? Ben je soms chaotisch? Aan elke stemming hangt een hele lijst van aanraders vast. Het aanraden gebeurt door gewone lezers. Mensen die net als jij graag lezen en hun ervaringen met anderen willen delen. 

Geef zelf ook eens een leestip

Registreer je op iedereenleest.be en raad zelf boeken aan. Schrijf op wat je van een boek vindt en houd bij welke boeken je met veel plezier gelezen hebt.Boekenzoeker


Ook het boekenaanbod voor jonge lezers is zo groot dat kiezen niet altijd makkelijk is. www.boekenzoeker.org verleidt je tot lezen en helpt je een boek te vinden dat bij je past.
Je bent tussen 8 en 12 jaar?

Het boekenvosje leidt je rond in boekenland. Hij stelt je vragen over je hobby's, of je van dikke of dunne boeken houdt, of je wil lachen of huilen met een boek... Daarna speurt de boekenvos naar een mooi boek voor jou.

Je bent tussen 12 en 15 jaar? 

Dan kan je kiezen tussen ik weet wat ik lees  en geef me wat ik ben. De boekenzoeker geeft je boekentips volgens je interesse, je hobby's, je stemming. Je bent een dromer of een doener, een luie lezer of je verslindt dikke boeken, je bent een filmfreak of een sportieveling. De boekenzoeker zoekt voor jou de beste boeken uit. Ontdek de boeken waar je echt van houdt!

Je bent 15+ en je houdt van lezen?


Natuurlijk: je bent een fervente lezer en steeds op zoek naar vers leesvoer.
Surprise me: je houdt niet zo van lezen, maar wel van verrassingen en uitdagingen.

Je bent 15+ en je houdt niet van lezen?

Fahrenheit 451  is een must voor al wie niet van lezen houdt, en voor wie lezen niet zo makkelijk is.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten