donderdag 29 oktober 2015

Vergeten smaken in de bib


Van 14 november tot 22 november kan je in de bib proeven van de Week van de Smaak. Dit evenement rond smaak en eetcultuur vindt plaats in heel Vlaanderen en Brussel. Deze editie staat in het teken van ‘Vergeten?’.


Vergeten recepten?
Je hebt het vast ook wel in jouw familie, dat ene unieke recept dat zoveel beter is dan al de andere. Benieuwd naar onze familierecepten? Kom naar de bib en ontdek de traditie van de familierecepten, we wisselen onze eigen receptgeheimen uit in ruil voor de jouwe. 

Zeker niet vergeten! Proevertjes in de bib.
Op de volgende dagen komen enkele culturele verenigingen hun aanbod én een lekkernij voorstellen:

Op zaterdag 14-11-2015 van 10.30u tot 12u: keuken bibliotheek en beheerraad
Op maandag 16-11-2015 van 17u tot 19u: keuken KVLV
Op woensdag 18-11-2015 van 16u tot 18u: keuken Davidsfonds


"Ben je ons vergeten…?"
Vanaf 15 november kan je 'vergeten' groenten proeven in de inkomhal van de bib. Een smaakvolle tentoonstelling van de Kunstacademie Zwevegem door de leerlingen van klas 2-3 middelbaar.

Leestips
  • De passe-vite en 50 andere voorwerpen om nooit te vergeten / Paul de Moor
  • Twintig eeuwen koken en eten: op zoek naar de eetcultuur van onze voorouders: met tientallen historische recepten / Lizet Kruyff en Judith Schuyf
  • De oude Belgen in de keuken: de oorsprong van onze lekkerste gerechten, hoe je ze zelf kan klaarmaken en smakelijke adressen uit hun streek van herkomst / Marc Declercq
  • Kunst op je bord: ontdek de allerleukste boterhammetjes / Ida Skivenes
  • Geschiedenis op uw bord: leuke verhalen over het ontstaan van de naam van gerechten en voedingsmiddelen / Eric De Maerteleire
  • Vreemdgaan? In de keuken!?: authentieke familiegerechten uit alle windstreken
  • Dagelijkse kost: mijn 200 klassiekers: inclusief 75 nooit eerder gepubliceerde recepten / Jeroen Meus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten