Wil je één of meer e-boeken lenen, dan doe je dat samen met een e-reader. Je kan tot 10 e-boeken per keer ontlenen, en het kost je helemaal niets. Je kiest uit een gevarieerde en actuele collectie Nederlandstalige e-boeken.
Hoe ga je te werk?
* Vraag aan de balie een e-reader of reserveer hem op voorhand online (zoek daarvoor in de catalogus op “e-reader”)
* Kies in de catalogus de e-boeken die je wilt lenen. Zoek daarvoor op “e-boek” of zoek de titels die je interesseren en kijk of er een e-boekenversie in de collectie zit. Je ziet meteen of het aanwezig of uitgeleend is. Je kan alleen uit de aanwezige e-boeken je keuze maken.
* Vraag aan de balie je gewenste e-boeken. We maken meteen een e-reader voor je klaar. Alles wordt voor 4 weken uitgeleend.
Wat kan niet?
* Je kan geen e-boeken lenen om ze op een eigen e-reader of tablet te lezen.
* Kinderen kunnen geen e-readers ontlenen. Maar voor kleuters en eerste lezertjes hebben we wel digitale fundels, een heel eigen soort van e-boeken die je via een gratis app kan lenen.
Koudwatervrees voor het lenen van een e-reader?
Dat hoeft niet, je krijgt een flyer met wat info mee naar huis en we geven je graag een woordje uitleg.
Eindelijk via een e-reader. Helaas nog niet helemaal 'echt' want je moet blijven de bib bezoeken. Dan kan je evengoed een boek uitlenen... Waarom niet via een webshopformule met tijdelijke licentie. Bvb een cloud 'mijn bib' (een account per lezer met een tijdelijke beschikbaarheid van de werken). Mosterd eens halen bij Standaard Boekhandel e-reader 'Tolino' en hun CMS en CRM. Bvb dan wel 'super tijdelijk' en 'downloadverbod'.
BeantwoordenVerwijderen