maandag 22 februari 2016

Digidokter in de bib


Problemen met computer, laptop of smartphone? Je hebt weleens over ‘de cloud’ gehoord, maar dat zijn vast geen mensen die met hun hoofd in de wolken rondlopen, toch? Ben je onlangs naar Windows 10 overgeschakeld en vind je er nog niet helemaal je weg in?

Kom met al je vragen naar de Digidokter in de bib!
Zes keer komt de digidokter dit jaar op consultatie in de bib. In maart, april, juni, september, oktober en december komt een ervaren ICT-deskundige een uiteenzetting geven over recente ontwikkelingen of nieuwe technologieën. Daarna neemt hij ruim de tijd om al je praktische en concrete vragen te beantwoorden.

Elke digidokter-sessie begint om 10 uur met een korte lezing over een bepaald onderwerp (van 10 tot 11 uur). Daarna volgt tot 12 uur het spreekuur, waarin je je eigen vragen kunt stellen. Breng hiervoor gerust je eigen laptop, tablet of smartphone mee. Wij gaan je toestel niet ter plaatse depanneren, dat zou ons te ver leiden. Maar de digidokter helpt je wel op weg om de juiste diagnose te stellen, zodat je het probleem zelf kunt oplossen, en waar mogelijk in de toekomst gelijkaardige problemen kan voorkomen. Ondertussen kan je gerust een drankje nemen en met anderen van gedachten wisselen. De ervaring leert dat je zo ook tips kunt uitwisselen en dingen van anderen kunt leren!

Inschrijven is noodzakelijk. Dat kan in de bib of bibus aan de balie, telefonisch op het nummer 056 76 59 00 of per e-mail naar bibliotheek@zwevegem.be.
Je kan inschrijven voor elke sessie apart of voor meer sessies tegelijkertijd.

Planning
• Zaterdag 5 maart: E-boeken
• Zaterdag 30 april: Je gegevens veilig bewaren
• Zaterdag 11 juni: Draadloos op het internet
• Zaterdag 3 september: Kies ik voor een pc, laptop of een tablet?
• Zaterdag 1 oktober: Windows 10
• Zaterdag 3 december: Gratis en degelijke software

Geen opmerkingen:

Een reactie posten