dinsdag 16 oktober 2012

Dromen in de bib... Welke ideeën heb jij voor onze bib?

Vanaf 20 oktober vieren alle bibliotheken in Vlaanderen de Bibliotheekweek. Dit jaar dompelen we onze bezoekers in een sprookjessfeer met als slogan

'Wie wordt de bibste van het land?'

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand...

Iedereen kent de sprookjes waarin Sneeuwwitje en andere beeldschone dames en heren de hoofdrol vertolken. Gouden kronen en met diamant bezette diademen tref je in de bib niet aan. En de kikkers in onze vijver kwaken wel, maar betoverd zijn ze niet…

Toch heeft de bib naast sprookjes nog veel anders om bij weg te dromen: waar je ook mee bezig bent of waar je ook van wakker ligt, de bib heeft ongetwijfeld iets voor jou in huis.

Maar misschien heb jij andere dromen voor onze bib?

Hoe wordt onze bib de bibste van het land voor jou?
Wat verwacht jíj van de bib? Wat mis je in de bib? Wat wil je nog graag beleven bij ons? Welke dromen heb je voor onze bib in de toekomst?

Droom je mee?

Dat kan op 4 manieren:
  1. Ga naar www.bibstevanhetland.be en schrijf daar je dromen en ideeën neer. Nog tot 28 oktober kan je hier terecht. Hier kan je ook zien waar men elders over droomt!
  2. Stuur een mailtje naar bibliotheek@zwevegem.be of plaats een berichtje op onze Facebook-pagina
  3.  Kom langs in de bib of bibus en deponeer je dromen in de dromenbox (vanaf zaterdag 20 oktober). De dromenbox blijft tot 28 oktober dromen vangen.
  4. Sla je liever een babbeltje? Ons persoonlijk aanspreken kan natuurlijk ook! Kom langs en vertel aan één van onze medewerkers je droom voor de bib in geuren en kleuren.

Gebruik je liever beelden dan woorden? Geen nood: er is ook ruimte voor foto's, filmpjes, tekeningen... Ook kinderen kunnen een tekening maken van de bib van hun dromen.

Laat je inspireren, maak plannen, droom weg en vertel ons hoe de bib en bibus van je dromen eruit zien!

Wie weet worden je dromen waar...

Dat zou ongetwijfeld de mooiste beloning zijn!
Daarnaast trekt een onschuldige kinderhand na de bibliotheekweek één gelukkige winnaar uit alle dromers. Die wint een waardebon om ook wat van zijn of haar eigen dromen in vervulling te doen gaan...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten